Cestovní pojištění

Chcete se nechat pojistit, nebo to probrat? Ve formuláři vyplňte jméno, e-mail, nebo pro urychlení přidejte telefon a zaškrtněte: „Pojištění,“ o zbytek se postaráme.

Cestovní pojištění (lidově „cestovko“) při cestách do zahraničí je naprostou samozřejmostí, protože nám kryje veškeré léčebné výlohy – zdravotní péči v zahraničí, která bývá často nákladná a bez pojištění se můžeme dostat do velmi nepříjemné situace, která má následně ještě nepříjemnější finanční dohru. Pokud jedeme za sportem, je nutné k základu přidat ještě připojištění „rizikových“ sportů (judo, potápění a další) resp. jiných aktivit, např. zimních sportů.

Základní balíček cestovního pojištění obsahuje zejména pokrytí léčebných výloh v případě nemoci nebo úrazu v zahraničí. Pojišťovna za nás v takovém případě uhradí náklady na ošetření, hospitalizaci, léky, nezbytné převozy a repatriaci (a to i v případě úmrtí). Samozřejmě je možné si cestovní pojištění upravit na míru a přidat si k němu další připojištění – od pojištění úrazu přes pojištění odpovědnosti za námi způsobené škody, ztrátu zavazadel, storno zájezdu, asistenci při poruše nebo havárii vozidla až po problémy při onemocnění Covid-19. Cena pojištění je v porovnání s rizikem minimální, za pár desítek nebo stovek korun máme krytá rizika ve stovkách milionů korun.

Cestovní pojištění je nejdůležitější zavazadlo na cestu.